Vicon

Project Brief

Faced with relocating or refurbishing Vicon took the decision to refurbish their existing tired premises which included their manufacturing facility. Fresh Workspace transformed the exterior of the building whilst incorporating a new Reception Suite, Tea Point, shower and toilet block and assisted in the re-organising of Vicon’s production facility.

Specification of Works

Area: 1,678 sq metres / 18,000 sq ft
On Site: 12 weeks

External:
Redecoration to cladding and windows. Glass canopy to entrance. Glazed reception with full height 1½ automatic doors. Timber cladding feature. Full height aluminium sail.

Partitioning:
Solid partitioning with sound insulation. Formation of LIST X (to HMG Standards) Comms Room.

Power & Data:
Upgrade of electrical system to part of the building with new 3 phase MCB board.

Lighting:
Lighting upgrade throughout and feature lighting within the Tea Point. Separate switching where appropriate.

M&E:
A/C to Comms Room, extract to Tea Point, showers and toilets.

Plumbing:
Tea Point, showers and toilets.

Flooring:
Carpet tiles, specialist vinyl to tea point and anti-static flooring to Production Area.

Furniture:
Reception and Tea Point.

Client Story

“We commissioned Fresh Workspace on the back of their design proposal. A complicated and difficult project, we have been delighted with the result.”

Moira Blackman – Facilities and Reception Manager